Personvern­erklæring

1. Innledning

Denne personvernerklæringen ble sist oppdatert 20.10.2020.

I KR Bygg AS tar vi personvernet ditt på alvor, og det er viktig for oss å være åpne og tydelige på hvordan vi behandler persondata om deg. Først og fremst bruker vi dine personopplysninger for å kunne administrere ditt kundeforhold med KR Bygg AS og levere gode tjenester til deg. Er du kunde, leverandør eller samarbeidspartner til KR Bygg AS er vi nødt til å vite hvordan vi skal kontakte deg, hva slags samarbeidsforhold vi har og hvor vi skal sende eventuelle tilbud, fakturaer, nyhetsbrev etc.

Vi påser også at ingen får innsyn i informasjon de ikke skal ha.

For oss er IT-sikkerhet en selvfølge, og derfor stiller vi høye krav både til oss selv, og til våre samarbeidspartnere på forskjellige IT-verktøy.

Vår personvernerklæring forteller om når og hvorfor KR Bygg AS samler inn personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene om besøkende på våre nettsider, og hvordan vi ivaretar opplysningenes sikkerhet. Personopplysninger er opplysninger eller vurderinger som kan knyttes til deg som enkeltperson.

KR Bygg AS, ved Daglig Leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger.

2. KR BYGG AS som tjenesteleverandør

KR Bygg AS leverer flere tjenester til sine kunder, leverandører og samarbeidspartnere. For å kunne gi dem tilgang til disse tjenestene har vi behov for å registrere personopplysninger som navn på kontaktperson, telefon og e-post adresse, og navn på bedrift. For å kunne behandle disse personopplysningene anvendes GDPR forordningens Artikkel 6, første ledd b).

KR Bygg AS vil ved jevne mellomrom sende ut spørreundersøkelser til kunder, leverandører og samarbeidspartnere med formål å få tilbakemelding på KR Bygg AS som virksomhet og tjenesten som leveres.

Spørreundersøkelsen behandles anonymt.

3. Informasjon som innhentes via kontaktskjema på våre nettsider

Informasjon som innhentes via våre kontaktskjemaer på KR Bygg AS lagres i vårt CRM system. Formålet med denne behandlingen er å kunne svare på aktuelle henvendelser og på eventuell fremtidig korrespondanse samt sende ut nyhetsbrev. Personopplysninger som innhentes er kontaktperson, bedrift, e-post og telefonnummer. Det rettslige grunnlaget for behandling av personopplysninger i dette tilfellet er samtykke, GDPR forordningen Artikkel 6 første ledd b).

4. Abonnere på varsel fra nettsider

På www.kr-bygg.no er det mulig å abonnere på varsel om nye innlegg/oppdateringer. Denne funksjonen er helt frivillig å bruke og innebærer at du mottar e-poster når det publiseres nye blogg/annonse innlegg på sidene. For å benytte seg av denne tjenesten er det nødvendig å registrere e-post adresse. For å aktivere tjenesten får du en e-post der du må samtykke til at du ønsker å få varsler på e-post. Du kan når som helst trekke samtykket tilbake og informasjonen blir slettet. Opplysningene vil ikke bli utlevert til tredje part. Det rettslige grunnlaget for behandling av personopplysninger i dette tilfellet er samtykke, GDPR forordningen Artikkel 6 første ledd b).

5. Generelt om informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler (cookies) er små midlertidige filer som blir lagret på din enhet når du besøker et nettside. Filene brukes til å lagre informasjon, for eksempel for å huske valg du gjør og om du har besøkt nettsiden før.

Filene blir slettet automatisk etter en gitt tidsperiode eller når nettsiden du er på lukkes.

6. Informasjonskapsler (cookies) i KR Bygg AS sin nettside

Nettsiden bruker ulike tredjepartsverktøy for å virke, og noen av disse verktøyene bruker informasjonskapsler. Alle verktøyene, og dermed informasjonskapslene de bruker, er i utgangspunktet deaktivert når du besøker vår nettside.

Her følger informasjon om hvilke tredjepartsverktøy nettsiden bruker, og hvordan de benytter informasjonkapsler.

Google Analytics 

Formål: For at KR Bygg AS til enhver tid skal kunne forbedre kvaliteten på nettstedene og de tjenester som tilbys, bruker vi Google Analytics til å innhente bruksmønster til de som besøker sidene. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er følgende; hvor mange som besøker sidene, hvor lenge besøke varer, hvilke nettsteder brukeren kommer fra og hvilken nettleser som benyttes.

For å ivareta personvernet anonymiseres opplysningene slik at man ikke kan spore opplysningene tilbake til en enkelt person. Dette gjøres ved å bruke IP-anonymisering i Google Analytics der man fjerner de tre siste sifrene i IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Les mer om denne teknikken er: https://support.google.com/analytics/answer/2763052?hl=no.

Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern: https://policies.google.com/privacy?hl=no

Cookies: _ga, _gid, _gat, _gac_, __utma. __utmt, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv

Her kan du styre dine innstillinger for din Google-konto:
adssettings.google.com

Aktivering: Du må gi ditt samtykke til at personvernerklæring for at Google Analytics skal bli benyttet mens du besøker våre nettsider. Se punkt «7. Aktivering/deaktivering av informasjonskapsler (cookies)».

Google Recaptcha V2

Formål: Google Recaptcha V2 brukes for å beskytte mot automatisert misbruk og innsending av søppelpost (spam) via våre kontaktskjema. Beskyttelsen krever at Google får tilgang til å samle inn og analysere data om blant annet besøkendes nettleser, hvilke andre Google-cookies som er registrert i nettleseren og hvordan besøkende bruker nettsiden. Ut fra analysen beregnes en verdi for hvor sannsynlig det er at besøkende er mennesker eller roboter, og denne verdien brukes til å regulere tilgangen til å benytte kontaktskjema i nettsiden. Opplysningene som samles inn for analyse brukes ikke i forbindelse med markedsføring.

Google reCaptcha V2 fungerer i henhold til GDPR. Se Googles personvernerklæring og vilkår for mer informasjon.

Aktivering: Du må gi ditt samtykke for at nettsiden skal aktivere Google reCaptcha V2, og dette må være gjort for at du skal kunne bruke kontaktskjemaet. Se punkt «7. Aktivering/deaktivering av informasjonskapsler (cookies)». Hvis du ikke godtar vilkårene og at Google reCaptcha V2 er aktiv, kan du gjerne kontakte oss pr. e-post eller telefon. Se våre kontaktsider for mer informasjon. 

Google Maps

Formål: På våre nettsider bruker vi kart for å vise deg hvor virksomheter holder til og hvor opplevelser foregår. Du må godta at Google Maps, og dermed nettsiden, bruker informasjonskapsler (cookies) for å se kartet. Les Googles personvernerklæring for mer informasjon.

Cookies: 1P_JAR, ANID, CONSENT, NID

Aktivering: Du må godta vår personvernerklæring for at kart fra Google Maps skal vises mens du besøker våre nettsider. Se punkt «7. Aktivering/deaktivering av informasjonskapsler (cookies)».

Interne informasjonskapsler

Formål: Nettsiden bruker interne informasjonskapsler til å blant annet huske om du har godtatt eller avslått vår personvernerklæring. Det lagres ingen personopplysninger i disse informasjonskapslene.

Cookies: viewed_cookie_policy, cookielawinfo-checkbox-necessary, cookielawinfo-checkbox-non-necessary, PHPSESSID

7. Aktivering/deaktivering av informasjonskapsler (cookies) i KR Bygg AS sin nettside

Du kan bruke knappene nedenfor for å enkelt endre valget ditt om å godta eller avslå bruk av tredjepartsverktøy og informasjonkapsler under ditt besøk på vår nettside.

Hvis du velger «Godta», så vil tredjepartsverktøy og informasjonskapsler være påslått under ditt besøk på vår nettside. Dette medfører innsamling av anonymisert informasjon om ditt besøk. Du kan da bruke vårt kontaktskjema og se kart på vår kontaktside.

Hvis du velger «Avslå», så vil ingen tredjepartsverktøy være påslått under ditt besøk på vår nettside. Ingen informasjon blir lagret, og vi bruker ingen andre informasjonskapsler enn de som husker om du har gitt ditt samtykke til bruk av tredjepartsverktøy og informasjonskapsler. Du må da bruke telefon eller e-post for å komme i kontakt med oss.

Ditt valg:

Du kan endre innstillingen her:

Godta Avslå

Utover dette kan du også bestemme om du ønsker å akseptere eller avslå samtykke i lagring av informasjonskapsler på et mer generelt plan. På nettvett.no kan du se hvordan du selv kan styre dette:

https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/

8. Utlevering av informasjon til tredjepart

KR Bygg AS deler ikke personopplysninger med tredjepart. Men KR Bygg AS kan bruke tjenesteleverandør til å levere tjenester.

9. Databehandleravtaler

Dine personopplysninger blir lagret i våre systemer som er dekket av Databehandleravtaler med våre system-leverandører.

10. Hvor lenge lagrer vi personopplysninger om deg?

Vi lagrer dine personopplysninger så kort som mulig og kun så lenge som det er nødvendig, eller vi er pålagt lagring ved lov, og så lenge vi har et kunde-/leverandør-/samarbeidsforhold.

Vi vil uansett lagre opplysninger så lenge det følger av lov, og der det oppstår et særlig behov. f.eks. ved klager eller krav som rettes mot oss eller av oss.

11. Rettigheter

Som bruker av våre nettsider har du rett til å kreve innsyn i personopplysninger som vi behandler om deg og hvordan de behandles. Du kan også kreve retting, sletting og begrensning i behandlingen av personopplysninger.

Der behandlingen av personopplysninger er basert på samtykke, kan du til enhver tid trekke samtykket tilbake.

Du har også rett til å klage til en tilsynsmyndighet, her Datatilsynet, i henhold til GDPR artikkel 13 andre ledd bokstav d). Kontaktinformasjon til Datatilsynet finner du på www.datatilsynet.no.

12. Endring av personvernerklæringen

Med jevne mellomrom vil det være behov for å oppdatere eller endre personvernerklæringen. Ved større endringer vil vi informere om dette via vår nettside www.kr-bygg.no

13. Kontaktinformasjon

Firma: KR Bygg AS
Adresse: Åsvegen 21
Mobil: 91764299
Epost: post@kr-bygg.no
Nettside: www.kr-bygg.no
Orgnr: 998 201 446